Tuesday, July 8, 2014

Pengedar Sah Shaklee Selangor / Kuala Lumpur

Anada mencari-cari pengedar sah Shaklee untuk C.O.D supplement anda?
Saya sedia berkhidmat untuk anda demi kesihatan anda!



Untuk makluman anda, suami saya akan C.O.D ketika anda sedang berkerja. Contoh anda call saya nak Set Diet hari ini jam 3.00 petang. In shaa Allah,suami saya akan hantarkan kepada anda. Janji kena ada alamat yang lengkap dan nombor telefon untuk di hubungi.

Inilah rutin yang saya buat untuk memastikan pelanggan yang order barang dengan saya berpuas hati dengan jaminan supplement sampai dengan cepat dan selamat. In Shaa Allah..

Boleh klik disini untuk info C.O.D. Jangan risau jika area anda tiada dalam LIST C.O.D saya. Itu boleh di pertimbangkan. :-)


Atau boleh terus hubungi saya ;

Facebook : Rosnany

Shaklee Distributor ID : 1067017

Call/Sms/Whats App : 012-9691509

Fan Page :  Vita Health & Beauty

Cash on Delivery (C.O.D) : Damansara Damai - Prima Damansara - Sg. Buloh - Mutiara Damansara - Damansara Perdana - Kota Damansara - Mont Kiara - Sri Hartamas - Shah Alam
(boleh consider C.O.D seluruh Kuala Lumpur dan Selangor)



Penghantaran keseluruh Malaysia dilakukan melalui Pos Laju Malaysia



Thursday, June 26, 2014

Punca dan Cara Mengatasi Masalah Jeragat

Jeragat juga dikenali dengan nama tompok hitam,pigmentasi atau biji hitam yang tumbuh secara berkelompok di beberapa bahagian badan,muka dan leher. Jeragat tidak merbahaya untuk kita. Cuma akan menimbulkan rasa kurang selesa untuk berhadapan dengan orang ramai kerana jeragat warnanya agak gelap. Kebiasaannya jeragat mula timbul di wajah pada usia 25 - 50 tahun. Kawasan muka yang sering naik jeragat adalah di bahagian pipi. Namun ada juga yang mengalaminya di bahagian hidung,dahi dan atas bibir. Mari kita baca punca dan cara mengatasi masalah jeragat ini.



Punca-punca Terjadinya Jeragat

1 - Disebabkan oleh pancaran matahari yang menjadikan kelebihan pigmen
2 - Faktor hormon yang tidak stabil ketika hamil dan ia akan kekal disitu walau telah bersalin
3 - Faktor genetik (keturunan) yang biasanya terjadi kepada wanita yang berumur 40 tahun
     keatas,tetapitidak mustahil golongan awal 20an juga berdepan dengan jeragat
4 - Pengambilan pil perancang
5 - Penggunaan alat mekap dan skin care yang tidak berkualiti dan bermutu rendah

Cara Mengatasi Jeragat

1 - Elakan dari terkena pancaran matahari secara terus
2 - Pilih barangan mekap yang berkualiti dan bermutu tinggi dan lakukan juga urutan muka yang
     boleh merengsa pengaliran darah yang boleh mempercepatkan pemulihan
3 - Elakkan dari menggunakan skincare yang mengandungi hidrokinon. Jangan guna produk muka
     yang boleh menggelupaskan kulit kerana ianya akan menghakiskan kulit anda dan membuatkan
     kulit makin nipis.
4 - Minum minimum 3 liter air MASAK sehari.
5 - Ambil suplement yang boleh menghilangkan jeragta di bahagian muka.


Untuk jeragat,suplement terbaik adalah 



Ini kerana jeragat mudah terjadi kepada mereka yang mempunyai masalah hormon yang tidak stabil. Faktor ketidakstabilan hormon boleh amalkan GLA Complex. Ia bersumberkan minyak baroge yang mengandungi vitamin E semulajadi baik untuk rawatan kulit dari bahagian dalam epidermis.


Terkenal sebagai vitamin awet muda dan melambatkan proses penuaan. Vitamin E juga membantu menstabilkan hormon dan mengawal kadar pengeluaran minyak dalam liang kulit. Selain itu,vitamin E juga menghilangkan parut jeragat dan jerawat.


Protien juga sangat membantu menghilangkan jeragat. Pengambilan harian yang cukup dapat membantu menghasilkan sel-sel baru dan menyahkan jeragat di muka. 


Sesiapa yang mengalami masalah jerawat,amiklah set ini ataupun boleh amik GLA Complex untuk permulaan. Makcik saya mengalami jeragat yang banyak. Atas bibir dah seperti misai. Saya perkenalkan GLA Complex untuk makcik saya. Alhamdulillah, dah repeat 3 botol GLA Complex dan 2 tin ESP. baru nak masuk 3 bulan! 

Boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan perundingan. Jom order sekarang!




Facebook : Rosnany
Shaklee Distributor ID : 1067017
Call/Sms/Whats App : 012-9691509
Fan Page :  Vita Health & Beauty
Cash on Delivery (C.O.D) : Damansara Damai - Prima Damansara - Sg. Buloh - Mutiara Damansara - Damansara Perdana - Kota Damansara - Mont Kiara - Sri Hartamas - Shah Alam
(boleh consider C.O.D seluruh Kuala Lumpur dan Selangor)
Penghantaran keseluruh Malaysia dilakukan melalui Pos Laju Malaysia

Friday, June 6, 2014

Buang Toksin dengan Set Detox Shaklee

Sedarkah kita bahawa setiap hari badan kita mengambil bahan-bahan toksin ke dalam sistem tubuh kita? Toksin didalam badan kita yang berpunca dari pelbagai aspek ini telah menyebabkan kandungan toksin yang merbahaya meningkat didalam badan kita setiap hari. Penyakit-penyakit berpunca dari kandungan toksin yang banyak di dalam tubuh. Jom kita buang toksin dengan Set Detox Shaklee.

Set Detox Shaklee terdiri daripada 4 jenis vitamin. Banyaknya sampai 4 vitamin kena ambil? Jangan risau,setiap satu vitamin ini mempunyai fungsi-sungsi yang berlainan. Meh saya terangkan satu persatu fungsi vitamin detox ini.

Alfalfa 
Klik untuk paparan lebih jelas
Alfalfa terkenal dengan bahan semulajadi untuk membuang segala toksin dalam badan.Alfalfa bertindak membuang mineral-mineral berbahaya didalam tubuh. Alfalfa juga bertindak merangsang aliran hempedu dan mengurangkan kolestrol dalam darah. Alfalfa bersifat alkali yang membolehkan badan kita yang berasid menjadi normal.

Garlic

Klik untuk paparan lebih jelas
Garlic adalah antibiotik yang selamat dan semulajadi. Berkeupayaan untuk mempertingkatkan sistem imun tubuh,menghalang penyakit berjangkit seperti selsema,kulat,kuman dan virus.
Garlic bertindak sebagai detox kerana mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa,plumbum dan kadmium adalah logam toksid yang akan menaikkan tekanan darah. 
Garlic Shaklee dihasilkan secara eksklusif untuk memastikan pengekalan 100% Allicin aktif. 

DTX Complex
Klik untuk paparan lebih jelas
Metabolisma protien dan penapaian bakteria makanan dalam usus meghasilkan ammonia yang kemudiannya didetoksifikasikan oleh hati. Hati mengawal metabolisma protien. Untuk mendetoksifikasikan ammonia inihati juga menggabungkan bahan-bahan toksik termasuk sisa metabolik,sisa racun serangga,dadah,alkohol dan bahan kimia yang bergabung bersama-sama bahan-bahan  yang juga bukan toksin. Bahan-bahan ini kemudiannya di kumuhkan dari buah pinggang. 

Klik untuk paparan lebih jelas
Herb-Lax berfungsi membersihkan usus dimana segala toksin,lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding kita bersih,barulah badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum.
Selain itu juga,Herb-Lax mampu menghilangkan bau badan,mengurangkan masalah jerawat,mengurangkan sembelit  dan usus dapat berfungsi dengan baik.

Bahagian mana yang anda ingin detox? atau anda ingin mencuba satu set? Semuanya bergantung pada keadaan anda.

Boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan perundingan. Jom order sekarang!




Facebook : Rosnany
Shaklee Distributor ID : 1067017
Call/Sms/Whats App : 012-9691509
Fan Page :  Vita Health & Beauty
Cash on Delivery (C.O.D) : Damansara Damai - Prima Damansara - Sg. Buloh - Mutiara Damansara - Damansara Perdana - Kota Damansara - Mont Kiara - Sri Hartamas - Shah Alam
(boleh consider C.O.D seluruh Kuala Lumpur dan Selangor)


Penghantaran keseluruh Malaysia dilakukan melalui Pos Laju Malaysia

Thursday, June 5, 2014

DTX Complex Shaklee Rawatan untuk masalah hati

DTX Complex Shaklee mengandungi satu campuran proprietari ekstrak daripada gabungan ekstrak biji benih pokok susu tisel, schizandra, ekstrak dendalion, cendawan reishi (yang kaya dengan anti-oksida), kunyit dan articok. Ia digunakan secara semulajadi untuk tonik hati.

Hati merupakan organ kedua terbesar didalam tubuh badan kita. Pengambilan alkohol yang berlebihan,kuat merokok membolehkan organ hati menjadi rosak. Akan tetapi,hati mampu memperbaiki hatinya sendiri.
Klik untuk paparan lebih jelas
Perbezaan DTX Complex Shaklee
Kajian menunjukkan bahawa kandungan utama didalam DTX Complex,ekstrak biji benih pokok susu tisel menyokong keupayaan badan menghasilkan protein bagi membantu menjana semula sel-sel hati. Ia mengandungi bahan-bahan yang digabungkan secara unik dan saintifik. 

Klik untuk paparan lebih jelas

Antara contoh-contoh hati sihat dan tidak sihat. Anda takut tak tengok perbezaan hati ni? Serius,saya takut!

Kelebihan DTX Complex

Klik untuk paparan lebih jelas
1 : Ekstrak Biji Benih Pokok Susu Tisel
          * Melindungi hati daripada toksin,termasuklah dadah,racun dan bahan kimia. 
          * Merawat masalah hati seperti hepatitis dan sirosis
          * Membantu masalah kulit seperti psoriasis dan ekzema
          * Membantu mencegah dan merawat masalah batu karang

2 : Dandelion
          * Membantu fungsi hati dan sangat berguna ketika berlaku kebengkakan hati (hepatitis)
          * Membantu penghadaman dengan merangsang pengaliran hempedu
          * Bertindak sebagai julap lembut untuk masalah sembelit
          * Melawan tumor dan kanser
          * Merendahkan paras gula dalam darah

3 : Cendawan Reishi
          * Membina imun dan membantu dalam mencegah atau merawat kanser
          * Mengurangkan masalah bronkitis,sinusitis
          * Membantu enceah penyakit jantung
          * Merawat sindom keletihan

4 : Articok
          * Membina semula sel-sel hati
          * MErangsang pengaliran hempedu

5 : Kunyit
         * Merupakan bahan anti oksida
         * Mempunyai kesan anti viral terhadap HIV
  
6 : Schizandra
         * Berkait dalam merangsang sintesis protien,meningkatkan jumlah enzim di dalam hati untuk detox
         * Memperlahankan pembentukkan toksin


Rawatlah hati sebelum ianya parah. Sayangilah hati kita..


Boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan perundingan. Jom order sekarang!




Facebook : Rosnany
Shaklee Distributor ID : 1067017
Call/Sms/Whats App : 012-9691509
Fan Page :  Vita Health & Beauty
Cash on Delivery (C.O.D) : Damansara Damai - Prima Damansara - Sg. Buloh - Mutiara Damansara - Damansara Perdana - Kota Damansara - Mont Kiara - Sri Hartamas - Shah Alam
(boleh consider C.O.D seluruh Kuala Lumpur dan Selangor)
Penghantaran keseluruh Malaysia dilakukan melalui Pos Laju Malaysia
         



Thursday, May 29, 2014

Bahaya Toksin di dalam Badan.

Ada yang masih tak tahu apa maksud Detox? ok,saya akan jelaskan.
Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin,lemak dan lendir yang melekta di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih,barulah badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum.


Terlalu banyak makanan ringan, makanan berlemak,makanan berminyak,makanan segera,makanan yang manis (gula berlebihan) dan banyak lagi. Toksin juga berpunca dari pencemaran air,pencemaran udara dan rokok. Apabila kita makan,terdapat tosin yang didalamnya dan akhirnya akan dibuang melalui najis. Begitu juga udara yang tercemar dan asap-asap rokok yang disedut didalam badan. Namun,bukan semua toksin-toksin yang ada didalam badan kita dapat disingkirkan dengan sempurna,malah sebahagiannya masih lagi berada didalam badan kita sejak kita kecil lagi.

Klik untuk paparan yang lebih jelas

Usus adalah bahagian badan yang bertanggungjawab untuk menyerap khasiat daripada makanan dan memproseskan bakinya untuk membentuk bahan buangan untuk dibasmi atau dibuangkan. Apabila badan kita tidak mengeluarkan bahan buangan,toksin-toksin akan berkumpul didalam usus dan mengakibatkan auto-intosifikasi ataupun penghasilan toksin sendiri.

Antara tanda-tanda toksin banyak didalam badan.
  • Kerap mengalami sakit kepala
  • Badan selalu berasa letih dan lemah
  • Sukar untuk bangun tidur
  • Bahagian keliling mata menjadi gelap
  • Banyak angin didalam badan (kembung perut)
  • Inflamasi didalam sendi
  • Aliran darah tidak lancar
  • Sembelit
  • Selulit
  • Berat badan meningkat
  • Masalah jerawat dan banyak lagi
Ada banyak cara untuk setiap orang membuang toksin dalam badan. Ada cara tradisional dan ada juga yang memerlukan kos yang tinggi,memenatkan serta memerlukan masa yang lama. Disebabkan masalah-masalah inilah ramai di antara kita yang membiarkan sahaja toksin didalam badan kita dan akhirnya mendatangkan masalah kesihatan yang serius.
Klik untuk paparan yang lebih jelas

Untuk membuang segala toksin didalam badan, anda boleh mencuba Set Detox Shaklee.
Belum cuba belum tahu,dah cuba mesti rasa seronok! Jom kita detox toksin dari tubuh kita

Wednesday, May 28, 2014

Isu Halal Haram yg tengah hot

Sekarang tengah kecoh pasal coklat haram..dlm whatsapp pun ramai yg share kod itu haram..kod ini haram..siap bg gmbr jenis makanan yg haram..biskut,gula2,coklat,kek dan macam2 lg lah.memangggg byk sgt la list2 yg haram.

Terfikir jg sy..kenapa setelah coklat tu haram..berderet2 pulak makanan lain yg haramnya.

Kita makan di kedai mamak,HALAL ke?
Kita makan di kedai Siam,tukang masaknya Siam..order tomyam..HALAL ke perencahnya? Sbbnya Ajinomoto pun ada yg HARAM. Kedai2 tu guna ajinomoto apa ye? X pulak kita cek kat dapur kedai. Mamak masak kari ayam,dr mana ayam tu datang? Halal ke cara sembelihannya? Pergi kedai mamak,ada perasan tak,tak ada daging lembu dlm menu masakkan? Kenapa ek? Sbb Hindu mmg x makan lembu!

Dulu boikot Mc D, katanya Haram. Bila dah senyap,ramai pulak yg Muslim kat MC D.

Meatball ikea kecoh haram sbb dagingnya. Lama tak kecoh..ramai juga Muslim yg makan kat Ikea. Pantang dengar ada sale meatball.

Lelaki tahu ke rokok tu HARAM di sisi Islam? Ke buat x tahu sbb ketagih? Rokok yg femes skrg ni,yg ada 'ink', halalke 'ink' tu?

Ish..panjang lak daku membebel. Kang ada yang kata ku emo pulak.

Eh,laki dan puan yg belum kahwin,sentuh tangan pun HARAM tau... So???

#berubah

Monday, May 26, 2014

Cara Kuruskan Badan dengan Set Diet Bajet Shaklee

Ramai orang nak kurus tetapi ada yang tidak mampu untuk membeli set diet yang lengkap. Dengan Shaklee,anda semua boleh mendapatkan set diet bajet tetapi hasilnya sangat la memuaskan! Mari kita baca bagaimana cara kuruskan badan dengan set diet bajet Shaklee ini.

Set diet bajet ada dua vitamin iaitu Alfalfa dan Lecithin. Saya akan terangkan satu persatu tentang vitamin diet ini.

Alfalfa Complex

Klik untuk paparan yang lebih jelas
Alfalfa Complex ada dua saiz iaitu saiz S yang mempunyai 330 biji dan saiz L yang mempunyai 700 biji. Harga kedua-dua botol adalah berbeza. Saiz S berharga RM53.75 dan saiz L berharga RM97.50. Fungsi Alfalfa Complex adalah membuang segala toksin dan ianya boleh dimakan setiap hari tanpa ada kesan yang memudaratkan seperti cirit birit. Alfalfa mengandungi serat yang boleh membuang lemak-lemak yang telah dibakar oleh lecithin. Lelaki dan wanita boleh mengambil Alfalfa kerana ianya merupakan sejenis tumbuhan yang tinggi khasiatnya. Selain berfungsi sebagai detoks, Alfalfa membantu mengatasi masalah keputihan dan mengetatkan saluran vagina. Alfalfa membantu pelawasan yang turut berfungsi dalam penurunan berat badan.


Lecithin

Klik untuk paparan lebih jelas
Lecithin membantu memecahkan lemak,mengapungkannya dalam salur darah dan dibawa keluar melalui fiber. Lecithin dan alfalfa saling memerluakn antara satu sama lain kerana Alfalfa membantu melengkapi fungsi Lecithin. Pengambilan lecithin secara konsisten dalam kuantiti seperti yang dicadangkan mampu membantu mengelakkan obesiti dan mempercepatkan pembakaran lemak. 

Secara ringkasnya, saya ingin memberi tips kuruskan badan dengan lebih cepat.
1. Disarankan meminum air masak minimum 3 liter sehari.
2. Mengurangkan kadar karbohidrat dalam pemakanan seharian.
3. Mengurangkan makanan yang berminyak.
4. Melakukan senaman yang dapat membakar kalori.
5. Banyakkan makan buah dan sayuran.


Boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan perundingan. Jom order sekarang!




Facebook : Rosnany
Shaklee Distributor ID : 1067017
Call/Sms/Whats App : 012-9691509
Fan Page :  Vita Health & Beauty
Cash on Delivery (C.O.D) : Damansara Damai - Prima Damansara - Sg. Buloh - Mutiara Damansara - Damansara Perdana - Kota Damansara - Mont Kiara - Sri Hartamas - Shah Alam
(boleh consider C.O.D seluruh Kuala Lumpur dan Selangor)
Penghantaran keseluruh Malaysia dilakukan melalui Pos Laju Malaysia

Sunday, May 25, 2014

Testimoni Set Hamil Shaklee

Sebelum ini saya ada bercerita mengenai Set Hamil Shaklee. Sekarang mari kita baca testimoni-testimoni Set Hamil Shaklee.

Klik untuk paparan lebih jelas

Klik untuk paparan lebih jelas

Klik untuk paparan lebih jelas

Klik untuk paparan lebih jelas

Saturday, May 24, 2014

Set Hamil Shaklee

Supplement adalah penting untuk ibu-ibu hamil kerana ia memberi nutrien yang badan anda perlukan untuk mengekalkan kesihatan anda. Anda boleh mendapatkan vitamin melalui makanan seperti sayur-sayuran,buah-buahan,daging,susu,ikan dan sebagainya. Sesetengah ibu hamil mungkin sukar untuk mendapatkan vitamin dalam pemakanan harian mereka. Oleh itu,set hamil Shaklee adalah pilihan ramai ibu-ibu hamil dimana ianya dirumus khas yang mengandungi pelbagai vitamin dan mineral,asid folik,zat besi,kalsium dan DHA.

Pertama sekali saya nak ucapkan tahniah kepada ibu-ibu hamil yang membaca blog saya. Apa yang sering terjadi di awal-awal kehamilan kepada ibu-ibu hamil ialah alahan yang teruk,tertekan,penat,tiada selera makan dan macam-macam lagilah.

Semua ibu yang mengandung perlu mengambil bijiran dan sayuran hijau yang banyak untuk memenuhi asid folik,protien dan karbohidrat untuk tenaga. Kekurangan zat akan menyebabkan ibu hamil mendapat masalah anemia yang boleh memudaratkan kesihatan. Ibu hamil juga mengalami perubahan berat badan ketika hamil.

Klik untuk paparan lebih jelas

Jom kita baca keistimewaan dan kebaikkan Set Hamil Shaklee.

Vita Lea
Klik untuk paparan lebih jelas
Vita-Lea  merupakan multi vitamin dan multi mineral yang kaya dengan zat besi bagi mengatasi masalah pitam,mudah pening atau masalah anemia (sel darah merah terlalu kecil dan terlalu sedikit).Anemia merbahaya kepada ibu dan anak ketika bersalin. Oleh itu pengambilan multi vitamin amat penting semasa mengandung. Vita-Lea adalah produk WAJIB dalam Set Hamil sepanjang 9 bulan kehamilan. Pengambilan 1 biji setiap hari dan Obimin tidak perlu diambil lagi.


B-Complex
Klik untuk paparan lebih jelas
B-Complex Shaklee mengandungi asid folik dan juga 8 kumpulan vitamin B. Asid folik membantu mencegah kecacatan pada janin,mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi dan sangat penting untuk pembinaan tulang. Ia juga boleh melindungi ibu hamil terhadap kanser dan strok. Pengambilan 1 biji setiap hari dan tidak perlu ambil asid folik secara berasingan kerana B-Complex Shaklee mengandungi asid folik. 


OsteMatrix
Klik untuk paparan lebih jelas
OsteMatrix mengandungi kalsium,magnesium dan vitamin D untuk kesihatan tulang ibu dan bayi. Mengekalkan tulang dan gigi yang kuat untuk ibu dan bayi. Jika ibu hamil tidak mendapat kalsium yang mencukupi dari makanan,badan akan mengambil kalsium dari tulang dan memberikannya kepada perkembangan bayi. OsteMatrix juga bagus untuk ibu mengandung yang kerap sembelit kerana mengandungi magnesium. Pengambilan sebanyak 4 biji bergantung kepada ibu samada minum susu atau tak kerana pengambilan untuk ibu mengandung adalah sebanyak 1000 mg – 1200mg sehari. 


Sustained Release Vitamin C
Klik untuk paparan lebih jelas
Vitamin C membantu dalam proses pembinaan kolagen, menguatkan sel-sel tisu dalam badan. Ia juga penting untuk gusi dan gigi yang sihat. Vitamin C juga dapat mengurangkan regangan pada kulit. Pengambilan satu biji sehari untuk kesihatan ibu dan bayi.


ESP (Energy Soy Protein)
Klik untuk paparan lebih jelas
ESP sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel-sel tisu,hormon dan enzim dalam tubuh. ESP juga dapat memberikan tenaga kepada ibu yang mengalami morning sickness yang teruk. Ia juga mengelakkan janin menjadi cacat serta untuk pembentukan kuku,rambut dan kulit. Keperluan protien ini semakin penting ketika memasuki Trimester ke 3 bagi membantu pertumbuhan plasenta dan penghasilan susu.


Omega Guard
Klik untuk paparan lebih jelas
Omega Guard mengandungi DHA yang dikenali juga sebagai Asid Lemak Omega-3. Ianya berfungsi untuk menihatkan jantung dan sendi manakala DHA penting untuk perkembangan otak dan mata bayi. Ibu hamil perlu mendapatkan sekurang-kurangnya 20 miligram DHA sehari. Pengambilan 1 biji sehari setiap hari.

Set Hamil Shaklee terbahagi kepada 2 iaitu trimester pertama dan trimester kedua & ketiga. Untuk timester pertaman,anda perlu mengambil Vita-Lea,Sustained Release Vitamin C,B-Complex dan OsteMatrix. Omega Guard tidak diperlukan untuk trimester pertama.
Untuk trimester kedua & ketiga,anda boleh mengambil Vita-Lea,Sustained Release Vitamin C,B-Complex,OsteMatrix dan Omega Guard. Nak lagi best,ambil ESP sekali sebagai tambahan untuk membantu penyerapan semua zat dari vitamin ini.

Ingin mencuba Set Hamil Shaklee ini, boleh hubungi saya untuk pesanan dan rundingan secara PERCUMA.




Facebook : Rosnany
Shaklee Distributor ID : 1067017
Call/Sms/Whats App : 012-9691509
Fan Page :  Vita Health & Beauty
Cash on Delivery (C.O.D) : Damansara Damai - Prima Damansara - Sg. Buloh - Mutiara Damansara - Damansara Perdana - Kota Damansara - Mont Kiara - Sri Hartamas - Shah Alam
(boleh consider C.O.D seluruh Kuala Lumpur dan Selangor)
Penghantaran keseluruh Malaysia dilakukan melalui Pos Laju Malaysia

Thursday, May 22, 2014

Testimoni Set Bersalin Shaklee

Sebelum ini saya ada bercerita mengenai kebaikkan Set Bersalin Shaklee. Sekarang mari kita baca testimoni-testimoni Set Bersalin Shaklee.

Klik untuk paparan lebih jelas

Klik untuk paparan lebih jelas

Klik untuk paparan lebih jelas

Klik untuk paparan lebih jelas

Klik untuk paparan lebih jelas

Boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan perundingan. Jom order sekarang!




Facebook : Rosnany
Shaklee Distributor ID : 1067017
Call/Sms/Whats App : 012-9691509
Fan Page :  Vita Health & Beauty
Cash on Delivery (C.O.D) : Damansara Damai - Prima Damansara - Sg. Buloh - Mutiara Damansara - Damansara Perdana - Kota Damansara - Mont Kiara - Sri Hartamas - Shah Alam
(boleh consider C.O.D seluruh Kuala Lumpur dan Selangor)
Penghantaran keseluruh Malaysia dilakukan melalui Pos Laju Malaysia

Set Bersalin Shaklee : Kebaikkan untuk ibu selepas bersalin

Set berpantang Shaklee ini adalah sejenis pil atau tablet yang senang di telan berbanding jamu atau cecair.
Seringkali yang kita dengar tentang set bersalin adalah jamu. Set bersalin Shaklee tiada jamu dan tiada herba. Ianya set yang moden bukan tradisional. Dari blog Dr. Zubaidi mengatakan yang set bersalin Shaklee adalah nutrisi terbaik untuk ibu berpantang. so,kita mesti buat pilihan terbaikkan?

Klik untuk paparan yang lebih jelas

Disini saya terangkan dengan lebih lanjut mengenai set bersalin Shaklee ini.

Vita-Lea 
Membekalkan vitamin & mineral untuk ibu  yang tidak terdapat dalam makanan semasa pantang.
Mengandungi zat besi yang penting untuk penghasilan darah merah setelah proses melahirkan anak.
Memberikan tenaga kepada ibu sekaligus mengelakkan muka daripada kelihatan pucat dan tidak bermaya
Mengelakkan ibu keletihan ketika dalam pantang

B-Complex
Memelihara sistem saraf dari tekanan dan stress
Mengelakkan dari meroyan (post partum depression)
Mengandungi asid folik untuk membantu membentuk sel dan tisu baru
Memberi stamina dan tenaga untuk ibu berjaga malam untuk menyusukan bayi

Zinc Complex
Merupakan komponen utama ikan haruan yang membantu menyembuhkan luka dalaman dan luaran
Membantu dalam metabolisma B-Complex
Mengelakkan rambut ibu dari gugur
Membantu masalah 'kedinginan' selepas bersalin

Vitamin C
Penting untuk penyembuhan luka dan tisu koyak semasa proses bersalin
Meningkatkan imuniti dan mengelak mendapat jangkitan luka selepas bersalin
Meningkatkan sistem imunisasi ibu dan anak serta mencantikkan kulit


Boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan perundingan. Jom order sekarang!




Facebook : Rosnany
Shaklee Distributor ID : 1067017
Call/Sms/Whats App : 012-9691509
Fan Page :  Vita Health & Beauty
Cash on Delivery (C.O.D) : Damansara Damai - Prima Damansara - Sg. Buloh - Mutiara Damansara - Damansara Perdana - Kota Damansara - Mont Kiara - Sri Hartamas - Shah Alam
(boleh consider C.O.D seluruh Kuala Lumpur dan Selangor)
Penghantaran keseluruh Malaysia dilakukan melalui Pos Laju Malaysia

Tuesday, May 20, 2014

Cash on Delivery Shaklee



Vroommm vroommm vrooommm!!

Bila order Shaklee dengan saya,saya akan hantar terus jika anda memerlukannya dengan cepat!
Antara area yang saya C.O.D ialah 
Damansara Damai
Sg. Buloh
Kota Damansara
Sri Damansara
Prima Damansara
Bukit Damansara
Mutiara Damansara
Sri Hartamas
Mont Kiara
Bangsar
Selayang
Kepong
Shah Alam

Untuk area lain,akan di rundingkan jika anda memerlukan suplemen dengan cepat.

Hubungi saya : Rose | 012 969 1509







Monday, May 19, 2014

Biskut Oat yang super duper best!

Semenjak ini,biskut ini palinggggg femes dan di cari-cari. Ada yang jual RM10,RM13,RM15 dan yang paling mahal harganya ialah RM19!

Makkkkk aiiihhhhh regenya!! saya pun jual biskut ni,tapi tak delah mahal yang amat. Kesian juga kat pembeli.

Saya dapat biskut ni terus dari pemborong,so saya takkan jual mahal. 
Jika berminat untuk mendapatkan biskut ini,boleh la beli dengan saya ye!


Yang ini paling femes. Dalam pek ni ada 40++.  Saya jual RM10.00

 Yang ini pun sooodaaappp..tapi kurang manis berbanding keluaran Twinfish. Saya jual RM10.00 
  
Yang ni pun ada,eh macam-macam jenis la ada. Rasa macam nak beli semuanya! Hehehe...nafsu! 


Ini stok pertama sy,percubaan dulu. Alhamdulillah,sudah habis..tunggu nak restock yang baru dari tokey!



Friday, May 16, 2014

Pelembut Kain Downy yang wangiiiii




Terpengaruh dengan iklan! Inilah kisah yang nak diceritakan di blog ni. Bila buka instagram,nampak farid kamil n diana bercerita pasal Downy. Dulu pernah guna dah pun,pastu stop sebab guna pelembut kain jenama lain.

Bila baca komen kat insta,ramai yang puji warna hitam baunya best! Lepas keje petang semalam,ajak suami teman pergi Econsave,kesana sebab nak beli pencuci muka jek! Pastu terpandang Downy. Apalagi,laju je kaki ke rak Downy. Hidu bau botol hitam,ok la juga..bila hidu bau yang kuning, lagi manis baunyer! Hidu pastu letak..pastu hidu lagi.

3,4x hidu amik je dua-dua. Senang! Balik nnt takde la duk pikir nape tak amik warna hitam. Balik rumah terus basuh baju guna botol warna kuning. Bauuuunyaaaaa best sangat2! Korang patut cuba tau!

Saya dah gilerkan Downy!



Wednesday, May 14, 2014

Status Halal Biskut Oat

Kebelakangan ni femes betul biskut oat ni. Saya pun turut terkena tempias keenakkan biskut oat ni. Mula2 adik kembar yg selalu makan,pastu merebak ke kakaknya pulak.

Keluaran Twinfish
Keluaran Echo

Tapi terdengar,terbaca pasal isu HALAL dan HARAM biskut oat ni. Ramai yg kata ianya HALAL,ramai juga yg was-was nak makan sebab meragui logo Halal di pek biskut oat.

Jom kita tengok logo-logo halal yang disahkan Jakim.


Nak share pasal Twinfish Oat Chocolate Choco, yg diragui status halalnya. Di FB Page Oat Choco dorang memang dah bagi penjelasan tentang status Halal produk ini. Antara penjelasannya :

"The factory producing OAT Choco has been certified by ARA Halal Development Services Center in Zhengzhou, China on 26 February 2014. All OAT Choco shipped from March 2014 onwards will be displaying the new logo. The certificate number issued to the factory bears the number: ARA-9011595-1402, which is attached here for your reference.

ARA Halal Development Services Center has been listed as recognised (diiktiraf) foreign islamic body by JAKIM in their Feb 2014 listing."


Kalau masih ragu-ragu,boleh rujuk di sini : Halal Jakim


"Mencari yang HALAL adalah FARDHU (wajib) bagi setiap orang Islam" Riwayat Dailami

Saya menjual biskut oat. Untuk tempaham boleh hubungi saya 
Rose | 012 969 1509





Thursday, April 10, 2014

Banyaknya Duit Dia!

Fakta: Kini ramai muda-mudi terjerumus dalam bebanan hutang yang pelbagai, daripada hutang pembelajaran, kad kredit juga pembelian kereta.
Fakta: Kini ramai muda-mudi yang terpaksa diisytiharkan muflis akibat tidak dapat membayar hutang keliling pinggang. 
Fakta: Ramai muda-mudi kini sangat lemah dalam pengurusan wang yang mengakibatkan perbelanjaan mewah yang tidak terkawal. 
  
Foto
Perkara ini terjadi di sekeliling kita. Mungkin tidak dapat dilihat dek mata kasar kerana masalah kewangan memang sukar dilihat. Namun, ia tetap terjadi terutama dalam kalangan muda-mudi generasi Y. 
Generasi Y adalah golongan muda yang lahir mulai pertengahan 80-an.  Mereka adalah golongan yang amat besar dan terus meningkat di arena pekerjaan pelbagai sektor. 

Bukan hendak mengata semuanya tidak pandai menguruskan wang, tetapi boleh dikatakan ramai antara mereka yang masih kurang memberi penekanan pada simpanan untuk masa hadapan, tambahan lagi ketika kos sara diri yang semakin tinggi kini. 

Ada yang mengeluh mengatakan tidak cukup hendak menyimpan kerana perbelanjaan harian juga sudah tinggi. Sememangnya bagi mereka yang berjimat cermat, tetapi masih sukar menyimpan, pasti alasan ini boleh diterima. 

Tetapi ada juga sebilangan besar yang mengeluh tidak dapat menyimpan, namun perbelanjaan yang keluar dari poket pula boleh dikatakan cukup mewah. Makan minum di kafe atau restoran ternama, menggunakan telefon pintar canggih terkini juga membawa kereta di luar kemampuan hanya semata-mata hendak mengejar trend gaya hidup masa kini. 

Mengapa ini terjadi? 

Zaman teknologi dan informasi membolehkan maklumat tersebar dengan meluas dan cepat. Segala yang terkini dan canggih akan mendapat tumpuan melalui media sosial. Untuk menjaga taraf sosial pula, muda-mudi berkejar-kejar untuk mendapatkan apa saja yang terkini dan makan minum di tempat mewah supaya dapat dilihat mempunyai “status” yang hebat. 

Dulu, mungkin tekanan daripada rakan-rakan sekeliling atau rakan pejabat membuatkan gaya hidup kita tercabar untuk mempamerkan gaya hidup hebat. Tetapi kini dengan adanya media sosial, impak ini berganda apabila muda-mudi terkejar-kejar mempamerkan gaya hidup mewah melalui media sosial sekadar memuaskan hati mereka yang tidak dikenali yang digelar “friends”. 

Seperti yang disebut, tidak semua berkelakuan begini. Bagi mereka yang sedia berpendapatan rendah dan berjimat cermat tetapi tetap tidak dapat melakukan simpanan, semestinya perlu mencari alternatif pendapatan sampingan. 

Bagi mereka yang berpendapatan rendah tetapi berbelanja mewah dan tidak dapat melakukan simpanan malah hanya menambah hutang, perlu lebih berhati-hati dan sedar kepentingan pengurusan kewangan untuk tahun yang akan datang. 

Bagaimana bagi mereka yang berpendapatan tinggi dan berbelanja mewah pula? 

Tidak salah mengupah diri sendiri atas hasil kerja cemerlang yang mencerminkan pendapatan. Tetapi masih perlu ingat bahawa kekayaan adalah wang yang disimpan dan bukan pendapatan yang diterima. Pendapatan tinggi, tetapi simpanan sifar dan hutang yang tinggi bererti anda tetap miskin. 

Pesanan kepada generasi Y, sedar bahawa kewangan sendiri adalah tanggungjawab diri sendiri. Bukan saja pengurusan kewangan hari ini, tetapi simpanan kewangan yang perlu dilakukan untuk tahun yang akan datang. 


Berinteraksi mengenai  kewangan, perniagaan dan motivasi di Facebook Irfan Khairi di www.facebook.com/irfankhairi.fb Tanyakan soalan anda di sana! 
  

Soalan pembaca: 

Salam Irfan Khairi, 
Apakah caranya untuk mengawal nafsu membeli? Ini terutama membabitkan barangan bukan keperluan dan sekadar memenuhi kemahuan. 

Salina Ismail, 
Puchong, Selangor.
 
  
Mudah saja, kurangkan aktiviti keluar membeli-belah! Sememangnya ada beberapa cara dan teknik untuk mengurangkan nafsu membeli seperti “Tunggu Satu Minggu”, iaitu memaksa diri menunggu satu minggu sebelum melakukan belian untuk mengelakkan pembelian secara emosi.  Waktu terbabit akan membuatkan diri kita ‘sejuk’ daripada nafsu ingin membeli. 

Anda boleh juga hanya membawa wang secukupnya ketika keluar dan tinggalkan kad kredit di rumah. Ini memaksa anda supaya tidak membeli apa yang anda tidak rancang. Apa yang penting sekali adalah lakukan bajet mingguan dan bulanan. 

Letakkan keutamaan kepada perbelanjaan keperluan dan bukan kemahuan. Tanamkan tabiat untuk sering mengikut bajet yang sudah ditetapkan. Mungkin sukar pada awalnya, tetapi lama-kelamaan ia akan menjadi sebati untuk terus mengikut bajet anda. Fikirkan keutamaan anda dan fikir secara rasional!

Sumber : Harian Metro

Wednesday, April 2, 2014

Tips Membeli Produk Shaklee dengan Harga Ahli


Seminggu dua bulan lepas semasa promosi ESP, macam-macam hal yang terjadi. Ramai yang sms/call/whatsapp bertanyakan " tak boleh bagi harga ahli ke? " " tak boleh kurangkan harga ke? ".
Sekarang ni berkuatkuasa serta merta, Shaklee dah tetapkan tak boleh jual harga ahli dengan bukan SID. Jika jual juga, keahlian kami akan di suspend / terminate.

Shaklee buat macam ni bersebab. Sebab nak selamatkan pasaran Shaklee. Sebenarnya dah lama Retail Price ni berkuatkuasa,cuma ada SID yang tidak bertanggungjawab menjual dengan harga ahli atau bawah harga ahli semata-mata nak habiskan stok atau nak upkan sales. 

Bila join ahli ni,banyak kelebihannya. Antaranya dapat harga murah 25% dari harga pasaran. Bukan ke itu jimat? Contohnya jika awak beli satu vitamin,esok satu lagi vitamin,'untung' yang saya dapat tu dah boleh daftar ahli awak tau.Kan ke jimat dan menguntungkan awak bila dah jadi ahli ni? :-)
Jika ada kawan-kawan awak yang nak beli vitamin, awak boleh belikan untuk dia, tak de la nak suruh saya belikan. Awak juga yang dapat untung dan kemungkinan besar awak akan dapat cash back lagi bulan depan. Bila dah dapat cash back, mestila sukakan? kan? kan? 

Jika customer atau awak yang join ahli bawah saya untuk dapatkan harga ahli,saya tetap akan layan awak macam customer. Order vitamin untuk awak. Poskan kat awak. Senang jekan? tak nyusahkan awak kalau dah jadi ahli kan? Sebabnya saya masih 'on your service'!

Jika dah daftar dan teringin untuk buat bisnes,saya akan masukkan awak dalam group kami yang hebat! Bersama leader-leader yang hebat dalam memberi tunjuk ajar tanpa jemu setiap hari! Ajar cara nak makan vitamin / set atau apapun. Nak tanya pasal produk yang mana,tentang apa,set apa,untuk penyakit apa. In shaa Allah group kami akan membantu awak. Setaip produk yang kita beli,mesti kita nak yang bagus-bagus kan? kalau tidak,membazir jek beli mahal-mahal. Dalam group kami ni takde istilah orang tinggi,orang besar. Kami dah seperti adik beradik,sepupu sepapat,mak nenek moyang bagai! Kerana persaudaraan inilah yang membuatkan kami berjaya! Dan lagi satu,takkan la bila dah daftar ahli tak mau buat biz kot.....tengok kawan-kawan masyuk je tiap-tiap tengah bulan...meleleh juga air liur kan?? hehhehehe... 
Group kami ramai yang dapat income beribu-ribu sebulan dengan hanya menjual produk. Bukan dengan cari orang dan dapat hasilnya. Ini bukan cara Shaklee tau! 

So,tunggu apa lagi? Daftar ahli RM65.00 seumur hidup! Seumur hidup tau! tak rugi pun sebab setiap kali beli dapat harga ahli. Kan? 

Boleh rujuk disini untuk mengetahui cara menjadi ahli dengan lebih details. Kalau tak nak baca,boleh sms / whatsapp / call saya jek. 

FB : Rosnany
Shaklee Distributor ID : 1067017
Call/SMS/Whatsapp : 012-969 1509
Cash On Delivery (COD) : Damansara Damai - Sri Damansara - Prima Damansara - Sg. Buloh - Mutiara Damansara - Mont Kiara - Sri Hartamas - Shah Alam
(boleh consider COD seluruh Kuala Lumpur & Selangor)
Penghantaran ke seluruh Malaysia dilakukan melalui POS MALAYSIA.